Hans Woerlee – To Be Developed

The Good Life Blog

The Good Life16 september 2018

Hans Woerlee – To Be Developed

Big Data – Big Difference

We leven in een tijd waarin veel websites ons gedrag zo goed kennen dat we op maat gesneden advertenties krijgen te zien van producten of diensten die precies in onze behoefte voorzien. Kunnen we daar in de vastgoedsector ook van profiteren? Dan bedoel ik natuurlijk niet websites zelf, maar de zogenaamde ‘’analytics’’ die hierachter schuil gaan.

Technologie kan en moet een belangrijke rol spelen bij de verdere ontwikkeling van The Good Life. Belangrijke aandachtspunten als eenzaamheid, gezondheid en beweging kunnen met behulp van slimme tools en analyses worden voorspeld en voorkomen. Toepassing van ‘’Big Data Analyse’’ kan een schat aan informatie opleveren die direct toepasbaar is.

We zijn gewend om interviews op locatie af te nemen en enquêtes te houden waarmee we gebruikerswensen analyseren. Daar komen nogal eens ‘gewenst gedrag’ scenario’s uit. Oftewel, wat men zegt komt niet altijd overeen met wat men doet. Tegenwoordig hebben we de techniek voorhanden om werkelijk gedrag te kunnen analyseren. We kunnen daarmee gebruik maken van zogenaamde ‘’datameren’’. De uitdaging zit hem in het feit dat we slimme algoritmes ontwerpen, waardoor we antwoord krijgen op de relevante vragen. We kunnen stedenbouwkundige plannen perfect simuleren om te voorkomen dat er dode plekken ontstaan waar mensen zonder enige sociale controle wegkwijnen. Zo zijn er nog eindeloos veel voorbeelden te noemen waarin data kan worden ingezet voor het optimaliseren of verbeteren van onze ontwikkelopgaven. Big Data Analyse is dan ook een belangrijk onderdeel binnen alle vier de pijlers van The Good Life.

Recente blogs

Rob Steijn & Marijke Nas - directieleden Dura Vermeer Bouw Midden West

Bouwen wordt werken aan de leefomgeving

Dura Vermeer werkt met The Good Life samen met vijftig zowel branche als niet-branche gerelateerde ondernemingen. Samen met hen denken wij na over hoe je gebouwen, services en omgevingen duurzamer en gezonder kunt maken.

Aster Schepel - Forebyggende Medicin Denemarken, Tomas Engelbrechtsen - Architect

Bouwen voor mensen met dementie = bouwen voor iedereen

Wat goed is voor mensen met dementie blijkt ook goed te zijn voor andere mensen. Als je hier vanuit gaat bij het ontwerpen van een omgeving, waar zou je dan rekening mee moeten houden?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglist en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom The Good Life

Contact

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw gegevens in, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van het laatste nieuws en de updates over The Good Life.
 

Voornaam: *
Achternaam: *
Organisatie:
E-mailadres: *
Ik geef Dura Vermeer hierbij toestemming mij periodiek op de hoogte te houden via mijn e-mailadres
* = verplichte velden