The Good Life bijdrage in magazine 'IN Amsterdam'

The Good Life Blog

The Good Life22 januari 2019

The Good Life bijdrage in magazine 'IN Amsterdam'

Interview met Marijke Nas & Rob Steijn

Directieleden Marijke Nas en Rob Steijn van Dura Vermeer Bouw Midden West delen hun visie op de stadsinrichting van Amsterdam en vertellen over hun spectaculaire bouwjaar 2018. Behalve het halen van hun spannende EMA-deadline, spelen er volgens de twee nog meer belangrijke branchebrede uitdagingen.
Dura Vermeer is een bouwbedrijf van nationale allure dat toch sterk lokaal acteert’, trapt Nas af. ‘Dat we naast bouwen juist ook ontwikkelen maakt dat we opgaves integraal kunnen aanpakken. Daarbij willen we graag tussen de mensen werken, dicht bij de klant.’ Steijn: ‘ We zoeken altijd naar een goede balans tussen utiliteitsbouw en woningbouw. Zo kun je als bedrijf beter schommelingen in de markt opvangen, al signaleer ik dat de woningbouw nu ook richting utiliteitsbouw gaat wat complexiteit betreft. Dat bewijst Pontsteiger wel.’ In een visie op de stadsinrichting ontbreekt ook bij Dura Vermeer het denken over duurzaamheid niet. Marijke Nas noemt dat nieuwbouw sowieso wettelijk ‘gasloos’ zal zijn. Maar ze stelt dat duurzaamheid juist ook over ontwikkelingen gaan die te maken hebben met gezondheid. ‘ Dat doet Dura Vermeer in een kennisnetwerk met vijftig zowel branche als niet-branche gerelateerde ondernemingen. Samen met hen denken wij na hoe je gebouwen, services en omgevingen duurzamer en gezonder kunt maken. Maar ook hoe we hierin het gedrag van mensen positief kunnen beïnvloeden. Dit noemen we: The Good Life, een gezond en gelukkig leven voor iedereen. Hoe kunnen wij als ontwikkelende bouwer een bijdrage leveren?’ Lees de volledige bijdrage via de volgende link: http://vgvisie.nl/2018/11/25/bouwen-wordt-werken-aan-de-leefomgeving

Recente blogs

Rob Steijn & Marijke Nas - directieleden Dura Vermeer Bouw Midden West

Bouwen wordt werken aan de leefomgeving

Dura Vermeer werkt met The Good Life samen met vijftig zowel branche als niet-branche gerelateerde ondernemingen. Samen met hen denken wij na over hoe je gebouwen, services en omgevingen duurzamer en gezonder kunt maken.

Aster Schepel - Forebyggende Medicin Denemarken, Tomas Engelbrechtsen - Architect

Bouwen voor mensen met dementie = bouwen voor iedereen

Wat goed is voor mensen met dementie blijkt ook goed te zijn voor andere mensen. Als je hier vanuit gaat bij het ontwerpen van een omgeving, waar zou je dan rekening mee moeten houden?

Hans Woerlee – To Be Developed

Big Data – Big Difference

We leven in een tijd waarin veel websites ons gedrag zo goed kennen dat we op maat gesneden advertenties krijgen te zien van producten of diensten die precies in onze behoefte voorzien…

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglist en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom The Good Life

Contact

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw gegevens in, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van het laatste nieuws en de updates over The Good Life.
 

Voornaam: *
Achternaam: *
Organisatie:
E-mailadres: *
Ik geef Dura Vermeer hierbij toestemming mij periodiek op de hoogte te houden via mijn e-mailadres
* = verplichte velden